Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εσπεριδοειδή στην Ελλάδα. Καλλιεργείται κυρίως στην Αργολίδα, τη Λακωνία, τη Χίο και την Κρήτη. Τα πορτοκάλια συγκομίζονται το φθινόπωρο και το χειμώνα και διατίθενται φρέσκα στην αγορά. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες όπως το Βαλέντσια, το Οβάλ και το Μόρο.

Το πορτοκάλι καταναλώνεται κυρίως ως φρέσκο φρούτο. Χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή χυμού και γλυκών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και φυσικά σάκχαρα. Τα πορτοκάλια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.